KDPW Partnerem Strategicznym XIX Konferencji Programowej Izby Domów Maklerskich

W dniach 8-10 marca br. w Bukowinie Tatrzańskiej miała miejsce XIX Konferencja Programowa Izby Domów Maklerskich. Krajowy Depozyt był Partnerem Strategicznym wydarzenia. Tegoroczna edycja odbywała się pod hasłem „Rynek przyszłości, przyszłość rynku – rynek kapitałowy wobec wyzwań innowacyjnej gospodarki”.

Prezes KDPW Maciej Trybuchowski wziął udział w dyskusji pt. „Strategia rozwoju polskiego rynku kapitałowego”. Otwierający tegoroczną Konferencję IDM panel poświęcony był opublikowanej w ostatnich dniach Strategii rozwoju polskiego rynku kapitałowego, przedstawionej do konsultacji środowiskowych. Paneliści rozmawiali o kluczowych założeniach i rekomendacjach zawartych w dokumencie, jej wpływie na uczestników rynku, w tym krajowe firmy inwestycyjne, oczekiwanym modelu rynku kapitałowego w Polsce, czy roli państwa jako lidera realizacji Strategii.
relacja z debaty

KDPW i Asseco Poland były opiekunami merytorycznymi debaty pt. „Wpływ nowych technologii i globalizacji na polski rynek kapitałowy – szanse I zagrożenia”. W dyskusji wziął udział m.in. Wiceprezes KDPW Sławomir Panasiuk. Zaproszeni do dyskusji goście rozmawiali o wpływie nowych technologii na działalność nadzorcy i regulatora, nowych kanałach dostępu do produktów inwersyjnych, czy wpływie technologii na rynek kapitałowy, m.in. pod kątem technologii blockchain.
relacja z debaty

Wiceprezes Sławomir Panasiuk wziął także udział w debacie „Produkty strukturyzowane: możliwości rozwoju oferty dla domów maklerskich”.

Konferencja Izby Domów Maklerskich to coroczne spotkanie czołowych przedstawicieli rynku kapitałowego z udziałem inwestorów, spółek giełdowych, domów maklerskich, banków, organów rządowych, giełd i instytucji rozliczeniowych, organizacji biznesowych i samorządowych. Celem projektu jest wspieranie rozwoju rynku kapitałowego w Polsce, który ma służyć budowaniu konkurencyjnej gospodarki i dobrobytu obywateli.

XIX Konferencja IDM uzyskała Patronat Honorowy Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej Andrzeja Dudy.

Gośćmi Honorowymi konferencji byli: dr Jerzy Kwieciński – Minister Inwestycji i Rozwoju i dr hab. Jacek Jastrzębski, prof. UW – Przewodniczący, Komisja Nadzoru Finansowego.

Więcej informacji na stronie http://konferencja.idm.com.pl

IDM1.JPG
Debata Produkty strukturyzowane możliwości rozwoju oferty dla domów maklerskich

IDM2.JPG