KDPW i KDPW_CCP partnerami rankingu Giełdowa Spółka Roku 2018

Już po raz 20 specjaliści rynku kapitałowego stworzyli ranking najlepszych spółek z głównego parkietu warszawskiej giełdy. Podczas uroczystej Gali, która odbyła się 13 marca br. w Warszawie, nagrodzono spółki w plebiscycie Pulsu Biznesu Giełdowa Spółka Roku. Krajowy Depozyt Papierów Wartościowych oraz KDPW_CCP były partnerem wydarzenia.

Ankietowani eksperci wystawiali spółkom noty w pięciu kategoriach: kompetencje zarządu, innowacyjność produktów i usług, relacje inwestorskie, perspektywy rozwoju.

Najlepszą spółką 2018 roku okazał się CD Projekt, który to wyróżnienie zdobył już po raz czwarty z rzędu. Na najwyższym stopniu podium znalazł się drugi rok z rzędu. Drugie miejsce w rankingu głównym przypadło spółce Selvita, a trzecią pozycję zajęło Dino Polska.

Zwycięzcami poszczególnych kategorii zostali:
  • Kompetencje zarządu: CCC
  • Innowacyjność produktów i usług: Selvita
  • Relacje inwestorskie: Dom Development
  • Perspektywy rozwoju: CD Projekt
  • Sukces 2018 roku: Dino Polska

• Prezes KDPW i KDPW_CCP Maciej Trybuchowski wręczył nagrody zwycięzcom kategorii Kompetencje zarządu. W Pulsie Biznesu 14 marca br. ukazał się komentarz Prezesa M. Trybuchowskiego: - Laureaci rankingu „Giełdowa Spółka Roku” od wielu lat udowadniają, że w każdych warunkach rynkowych można odnieść sukces i być atrakcyjnym dla giełdowych inwestorów. A ponieważ ostatnie lata były trudne dla rynku kapitałowego w Polsce, powinniśmy jak najgłośniej mówić i promować tych, którzy nawet w niesprzyjających warunkach odnoszą sukcesy– pisze m.in. Prezes KDPW i KDPW_CCP.

Metodologia rankingu:
    Ranking Giełdowa Spółka Roku jest tworzony na zlecenie dziennika „Puls Biznesu” już od 20 lat. W badaniu ankietowym około 100 specjalistów rynku kapitałowego – analityków, maklerów i doradców inwestycyjnych reprezentujących domy i biura maklerskie, towarzystwa ubezpieczeniowe, fundusze emerytalne, inwestycyjne i powiernicze, departamenty kapitałowe banków oraz firmy konsultingowe - ocenia spółki wchodzące w skład indeksów WIG20, mWIG40 i sWIG80.

Więcej informacji na www.gsr.pb.pl

IMG_3343.jpg
    Prezes KDPW i KDPW_CCP Maciej Trybuchowski wręczał wyróżnienia w kategorii Kompetencje Zarządu

IMG_3417.jpg