KDPW partnerem Kongresu „Parkietu”

Za nami kolejna edycja Kongresu „Parkietu”, którego partnerem był KDPW. Podczas tegorocznej konferencji, oprócz inaugurującej debaty o perspektywach gospodarki, odbyły się jeszcze cztery dyskusje, w tym jedna dotycząca polskich fintechów z udziałem wiceprezesa KDPW Sławomira Panasiuka.

Tradycyjnie jesienią Gazeta Giełdy i Inwestorów „Parkiet” organizuje cykl dyskusji dotyczących gospodarki, rynku kapitałowego, finansów z udziałem ekspertów w tych dziedzinach. Kongres „Parkietu” to okazja do wymiany opinii na temat bliższej i dalszej przyszłości na rynkach i w gospodarce.

Jedna z dyskusji skupiła się na temacie polskich fintechów. Czy Polska jest dobrym miejscem dla firm technologicznych z branży finansowej? Czego takie firmy potrzebują do rozwoju? Jak finansować takie przedsięwzięcia? Na te tematy rozmawiali uczestnicy debaty „Najlepsze polskie fintechy. Czego potrzebują do rozwoju?”, w której udział wzięli: Stefan Bogucki z Revolut, Magdalena Borowik - doradca przewodniczącego KNF, Sławomir Panasiuk, wiceprezes, KDPW, Krzysztof Rożko z kancelarii Krzysztof Rożko i Wspólnicy, Jakub Wrede, prezes Cashy oraz Łukasz Wierdak z MCI Capital. Dyskusję moderował Maciej Rudke – dziennikarz „Parkietu”.

Relacja z Kongresu