Aplikacja eVoting wśród najlepszych produktów dla biznesu w 2020 roku

Aplikacja eVoting, służąca do przeprowadzenia e-WZA i głosowania zdalnego została wyróżniona w rankingu Gazety Finansowej „Najlepsze produkty dla biznesu 2020”.

„Najlepsze Produkty dla Biznesu” to raport, który cyklicznie prezentowany jest na łamach „Gazety Finansowej”. Redkacja co roku dyskutuje nad definicją tego, co oznacza pojęcie „najlepsze” w stosunku do produktów. „- I zawsze wychodzi nam jedno – najlepszy może być każdy, grunt, żeby słuchał swoich klientów, dokładnie wsłuchiwał się w ich potrzeby. Taka uważność pozwala na stworzenie produktu, usługi, narzędzia, które będą odpowiadały na aktualne zapotrzebowanie rynku” – czytamy w tegorocznym Raporcie.
eVoting to aplikacja do zdalnego udziału i głosowania na Walnych Zgromadzeniach Akcjonariuszy (WZA) spółek, których akcje zarejestrowane są w KDPW. Pozwala ona również na przeglądanie informacji o wszystkich Walnych Zgromadzeniach zarejestrowanych w systemie KDPW.
Aplikacja eVoting oferuje znacznie więcej niż tylko możliwość zdalnego głosowania na WZA (w tym głosowania tajnego). Wśród innych funkcjonalności aplikacji znajdziemy m.in.: możliwość wglądu do aktualnego porządku obrad i uchwał, zgłaszanie spółce żądań w zakresie porządku obrad i projektów uchwał, zadawanie pytań spółce, zarządzanie pełnomocnictwami, zgłaszanie sprzeciwów czy dostęp do wyników walnego zgromadzenia.
Dzięki technologii blockchain, w oparciu o którą zbudowano to rozwiązanie, organizacja i obsługa WZA może zostać przeniesiona w wymiar w pełni cyfrowy, przy jednoczesnym wypełnieniu wymagań ustawowych odnośnie identyfikacji akcjonariuszy i zapewnienia bezpieczeństwa komunikacji elektronicznej.
Raport "Najlepsze Produkty dla Biznesu 2020" Gazety Finansowej, w którym wyróżniono usługę eVoting, można przeczytać na stronie https://tiny.pl/763bc
 najlepsze produkty dla biznesu 2020_granat.jpg