12.04.2018
KDPW partnerem Dni Otwartych GPW.

​​W dniach 20-21 kwietnia br. odbędą się Dni Otwarte Giełdy Papierów Wartościowych w Warszawie – w tym roku pod hasłem „Giełda Pełna Wartości”. Pierwszy dzień adresowany jest zarówno do profesjonalnych, jak i początkujących inwestorów. Drugi – otwarty dla wszystkich, w tym również najmłodszych, którzy chcą na własne oczy zobaczyć warszawską giełdę i dowiedzieć się na czym polega inwestowanie. Krajowy Depozyt jest Partnerem całego wydarzenia. Szczególnie zaś zapraszamy w sobotę, zwłaszcza rodziców z pociechami, którzy będą mogli zostawić dziecko w depozycie.

12.04.2018
Uczniowie Szkoły Podstawowej nr 104 w Powsinie z wizytą edukacyjną w KDPW.

Kolejna grupa dzieci odwiedziła siedzibę KDPW w ramach projektu edukacyjnego „Od Juniora do Seniora”. Odpowiada on na wyzwania Agendy Zrównoważonego Rozwoju 2030. 10 kwietnia w Centrum Giełdowym gościli uczniowie Szkoły Podstawowej nr 104 z warszawskiego Powsina.

22.03.2018
​„Byki i Niedźwiedzie” Parkietu przyznane .

Redakcja Gazety Giełdy i Inwestorów „Parkiet” już po raz 24. przyznała statuetki „Byków i Niedźwiedzi”, a po raz 12. – „Złote Portfele”. Nagrody trafiły do najlepszych spółek, zarządzających aktywami, ubiegłorocznych debiutantów, domów maklerskich, ekonomistów i prezesów giełdowych firm. Krajowy Depozyt Papierów Wartościowych oraz izba rozliczeniowa KDPW_CCP były Partnerami wydarzenia.