12.12.2018
Raport „Blockchain w Polsce” z informacjami o usłudze eVoting.

10 grudnia br. miała miejsce premiera raportu „Blockchain w Polsce. Możliwości i zastosowania”, przygotowanego przez Polską Izbę Informatyki i Telekomunikacji. Raport opisuje istniejące wdrożenia biznesowe tej technologii w Polsce i został stworzony nie przez teoretyków, ale praktyków blockchain.

10.12.2018
Krajowy Depozyt Partnerem Kongresu Gospodarczego „Rzeczpospolitej” i „Parkietu”.

Cały bieżący rok stoi pod znakiem obchodów setnej rocznicy odzyskania przez Polskę niepodległości. To czas podsumowań naszych osiągnięć w różnych dziedzinach, w tym także w gospodarce. Ostatnie tygodnie tego wyjątkowego roku to jednak świetna okazja, by wybiec w przyszłość – zastanowić się, co czeka Polskę i naszą ekonomię w bliskiej i najbliższej perspektywie, nie tylko w ciągu kolejnych stu lat. Temu będzie poświęcony organizowany 12 grudnia przez dziennik „Rzeczpospolita” oraz Gazetę Giełdy i Inwestorów „Parkiet” Kongres Gospodarczy „Perspektywy dla Polski”.

07.12.2018
VII edycja Kongresu Rynku Kapitałowego za nami .

Tematy związane z rolą rynku kapitałowego w gospodarce, nowymi technologiami oraz zmianami w regulacjach były głównymi tematami debat podczas Kongresu Rynku Kapitałowego. Konferencja, organizowana przez Grupę KDPW we współpracy z Wydziałem Zarządzania Uniwersytetu Warszawskiego odbyła się 6 grudnia br. już po raz siódmy.