Prezes KDPW i KDPW_CCP Maciej Trybuchowski wyróżniony w rankingu Menedżer Roku 2021

Prezes Krajowego Depozytu Papierów Wartościowych i izby rozliczeniowej KDPW_CCP został wyróżniony tytułem Menedżera Roku 2021 magazynu Home&Market. Jak podaje miesięcznik, szef spółek Grupy KDPW doceniony został za regularne wprowadzanie usług i rozwiązań wykorzystujących nowe technologie.

Grupa KDPW od kilku lat realizuje strategię, w której szczególny nacisk kładzie na oferowanie rynkowi finansowemu usług opartych o nowoczesne technologie. Ostatnią z nich, wprowadzoną w kwietniu br., jest eVoting-board, służąca przeprowadzaniu głosowań podczas zdalnych posiedzeń zarządów i rad nadzorczych. Inne wprowadzone w ostatnich latach usługi to m.in.: aplikacja umożliwiająca udostępnianie spółkom informacji o ich akcjonariuszach, automatyzacja procesu nadawania kodów ISIN, FISN i CFI, uruchomienie nowego portalu prezentacji danych statystycznych, czy aplikacja eVoting, która umożliwia akcjonariuszom zdalne głosowanie na walnych zgromadzeniach.

Menedżer Roku to plebiscyt, który od wielu lat pojawia się na łamach magazynu Home&Market. Wyróżniani są w nim menedżerowie, którzy w ocenie kolegium redakcyjnego wykazują się umiejętnością szybkiego reagowania na zmieniającą się rzeczywistość. Szczególnie istotne było to w ostatnim roku, który upłynął pod znakiem pandemii COVID-19.